ONTSPANNING

Dierentuinen, aquaria, natuurparken en botanische tuinen… Deze oorden van betovering en ontdekking zullen oud en jong bekoren. Ontdek snel de parken en tuinen van de Morbihan in Zuid-Bretagne. Enkele voorbeelden hiervan in onze omgeving:

De botanische tuin van Yves Rocher in La Gacilly:

Een plek die liefde voor de natuur met de wetenschap combineert en waar meer dan 1100 plantensoorten op basis van hun gebruik gesorteerd gepresenteerd, onderzocht en in stand gehouden worden. Als ‘plantenobservatorium’ is het een bron van inspiratie voor de botanische experts en biologen van Yves Rocher. Hier valt heel veel te ontdekken, zoals de cosmetica- en parfumplanten, de bamboetuin, de etnobotanische en exotische collecties, het arboretum of de bijvoetcollectie, die als ‘nationale collectie’ erkend is door het ‘Conservatoire des Collections Végétales Spécialisées’ (Franse organisatie voor het behoud van soortendiversiteit.

Le jardin aux papillons in Vannes:

Hier vliegt een kleurrijke collectie tropische vlinders rond in de kas. Ook de cocons zijn adembenemend. Het best komen de kleuren tot hun recht op een zonnige dag. De vlindertuin ligt vlakbij de zomerveerhaven naar de eilanden van de Golfe du Morbihan en is een gegarandeerd succes bij kinderen.

Dierenpark Branféré:

Is een betoverende plek voor ontdekking van de wereld van dieren en planten. In een botanisch park van 40 hectare dat honderden jaren oud is, ontdekt u dieren uit de hele wereld in omstandigheden die heel erg lijken op hun natuurlijke habitat. Ten opzichte van een traditionele dierentuin ontwikkelen de dieren zich met meer vrijheid in grotere ruimtes.

Univers du poète ferraileur in Lizio:

Dit is wel een heel grappig ecologisch museum, met vreemde, bewegende metalen sculpturen! Hier is er poëzie in de lagers en magie in het geknars van het metaal. Robert Coudray heeft twintig jaar besteed om uit zijn fantasie dit onroerende museum tot stand te brengen. U zult ongetwijfeld niet ongevoelig zijn voor de charme van deze plek, die zowel magisch is als turbulent. Trek zeker twee uur uit om de 80 bewegende beelden te zien, de automaten, kinetische tandwielen, muzikale fonteinen, en andere windtotems ... Uw bezoek verandert in een ode aan het leven, in emotie en contemplatie. Maak van de gelegenheid gebruik om een bezoek te brengen aan de ecolodge, ook ontworpen door Robert Coudray, en bezoek het dorpje Lizio, geclassificeerd als "Petite Cité de Caractère”.

Naïa Museum in Rochefort-en-Terre:

Gelegen in het park van het kasteel van Rochefort-en-Terre, een geklassificeerd dorp in de Morbihan, is tegelijk museum en galerie. Op deze historische plek zijn meer dan 200 werken te bekijken, voor het merendeel hedendaags, behorend tot de imaginaire kunstvormen. In de 4 zalen, in het middeleeuwse souterrain, in de tuin en in de galerie zijn allerlei soorten kunstwerken te zien: kinetische kunst, monumentale kunst, digitale kunst, videospellen en strips als kunstuiting, pop surrealism, science fiction, schilderkunst, beeldhouwkunst, foto's en video's wisselen elkaar af. Hier vind je geen bordjes met toelichting, maar muziek, het spel van licht en interactiviteit, goed voor een echte onderdompeling.

Parc de la Préhistoire in Malansac:

Ontdek de Stegosaurus, de Brachiosaurus, de Dimetrodons en de Archaeopteryx ... ! Parc de la Préhistoire in Bretagne ligt op 2 km van het middeleeuwse dorp Rochefort-en-Terre. Het park strekt zich uit over een gebied van 25 hectare ruige en bosachtige natuur bezaaid met vijf spectaculaire meren en oude putten van leisteengroeven waar kliffen van 40 meter bovenuit torenen. De scènes over gevechten, op ware schaal, bieden de mogelijkheid om de bijzondere wereld van de dinosaurus te ontdekken! Alle scènes zijn nagemaakt met goedkeuring van het Musée d’Histoire Naturelle van Parijs. Het dagelijkse leven van onze verre voorouders, ook die van de eerste inwoners van Bretagne, en de evolutie van de mens worden ook behandeld.

Maison du costume Breton in Serent:

Het museum is gevestigd in een van de oudste huizen van het dorp Serent. Een ideale setting voor de prachtige collectie Bretonse klederdrachten, gepresenteerd op meer dan honderd kostuumpoppen. U ziet hier de verschillende tradities van de vijf departementen van historisch Bretagne (met inbegrip van de Loire-Atlantique) die getuigen van 200 jaar geschiedenis en van de rijkdom van dit erfgoed, dat zo bijzonder en tegelijk zo vertrouwd is. Het zal u duizelen van alle kleuren, motieven en stoffen die u ziet, van het linnen overhemd tot het ceremoniële tenue van mannen en van het minutieuze borduurwerk van de vrouwen tot het stijfselen van de kappen. Het klederdrachtenhuis is ook geïnteresseerd in kappen als identiteitssymbool en als het symbool van toebehoren tot een Pays, in priesterlijke gewaden en oude foto's ...

Wandelen of fietsen in de Morbihan:

De Morbihan is een bestemming waar wandelen vooral aan de rand van de zee wordt voordgesteld, maar het binnenland biedt prachtige atypische wandelingen aan. Wandelen, paardrijden of fietsen: Via kustpaden en landweggetjes, ontdek de Morbihan!

Middenin de golf van Morbihan heeft u ruime keuze aan watersport activiteiten!

  • Roeien
  • Kitesurfen
  • Stand up paddle
  • Duiken
  • Kanoën-kayaken
  • Motorboot
  • Zeilen